De 10 beste games van het eerste kwartaal van 2015
 


GENRE: ACTION/PUZZLE

METACRITIC SCORE:  91


Dit kleine stukje kunst valt naadloos samen met actie en puzzel games. Op het eerste gezicht is het een klassieker - een spel waar behendigheid en goede reflexen een vitale rol spelen. Maar zodra je begint, zal je ontdekken dat het ook een diepe meegaande verhaallijn heeft die je diepste gevoelens zal raken - je neemt de positie in van een jonge beschermengel die probeerd een stervend bos te redden. Het is een geweldige mix van alle aspecten van een goede actie game (makkelijke besturing die ervoor zorgt dat je karakter overal komt waar je wil en een goed nagedacht over hoe de levels eruit zien, met oogstrelende beelden en goeie muziek. en een sprookjesachtig verhaal wat niet alleen kinderen aanspreekt maar ook volwassenen!
 


2. PILLARS OF ETERNITY

GENRE:  RPG

METACRITIC SCORE:  91

Pillars of Eternity laat zien dat gamers nog steeds van hardcore RPG games houden zoals vroeger. Stel je team samen van helden en ga op een legendarische reis, waar je zult vechten tegen gevaarlijke monsters en je meegesleept wordt in een verhaal over mytische Kijkers die in andermans ziel kunnen kijken en hun verleden kunnen lezen. Pillars of Eternity is een klassieke game met 2D achtergronden die bijna handgeschilderd lijken, een complex vechtsysteem wat ervoor zorgt dat je elke seconde de game op pauze moet zetten om de goeie keus te maken. En meerdere keuzes leiden tot meerdere uitkomsten. Als je gek was van Baldur's Gate, Planescape Torment of Icewind Dale, dan moet je deze game zeker niet missen!

 


3. HOMEWORLD REMASTERED COLLECTION

GENRE:  RTS

METACRITIC SCORE: 86

Na bijna 20 jaar Homeworld - duikt een geremasterde ongelooflijk ruimtelijke Real time Strategie game op. Vernieuwd en super gaaf zoals deze hoort te zijn. Word de leider van een geavanceerde beschaving op zoek naar hun lang verloren thuiswereld. Reis door het heelal en trotseer de gevaren die er zijn. Commandeer grote vloten die je zelf zult bouwen vanuit je moederschip, en denk goed na over je volgende beslissingen. De geremasterde uitvoering van Homeworld brengt je het zelfde gevoel van enthousiasme en ontdekking en dezelfde gameplay maar dan met betere graphics en veel beter geluid.
 


Koop het bij Kinguin!

 

4. CITIES: SKYLINES

GENRE: CITY BUILDER

METACRITIC SCORE: 86

Cities: Skylines doet alles precies goed - het is mooi, complex maar ook toegankelijk en heeft ongelooflijk grote kaarten waar jij je droomstad kunt bouwen. Neem de rol aan van burgemeester van je eigen steden kijk hoe de stad groeit en een echte metropolis wordt. Alles dankzij jouw manier van beslissingen nemen. Maak je wegen, hou rekening met dingen zoals water en stroom en stel de belastingen in van je inwoners. Ze zullen je terug betalen met liefde en belastinggeld! Fans van simsgames hebben al beslist, dit is precies zoals de laatste versie van Simcity zou moeten zijn!
 

 
 
 
 

GENRE: PUZZLE

METACRITIC SCORE: 86

Abe's Oddysee was een van de beste puzzelgames op de PS1 (met een beetje actie erin verwerkt). Nu is de game terug, vernieuwd en lekker in HD! Ontmoet Abe terwijl hij probeerd zijn maatjes (mudokons) te redden van een zekere dood. Navigeer door de gecomplexeerde levels, gebruik een simpel maar leuk communicatie systeem om te praten met andere Mudokons, los puzzels op en ontsnap van de gevaarlijke Glukkons fabriek. Deze game was echt een klapper 20 jaar geleden en is het eigenlijk nog steeds!
 
6. ROCHE FUSION

GENRE: SHOOT'EM'UP

METACRITIC SCORE: 86

Deze game is een moderne versie van een van de oudste genres, een echte shoot-em-up! In dit soort games vlieg je in een richting, en proberen grote vloten vijandige schepen je op te blazen. Roche Fusion neemt de formule en geeft er een eigen draai aan - een grote upgrade aan het systeem dat er voor zorgt dat je je eigen voertuig volledig kunt aanpassen, om er een echt wapen van destructie van te maken! Het is een snelle, leuke en aansprekende actie game die je zeker niet moet missen!
 

GENRE: ADVENTURE

METACRITIC SCORE: 85

Alle fans van avonturengames wachten op dit moment. De remastering van een van de beste games in de geschiedenis! Grim Fandango is terug met betere graphics, vernieuwd geluid en dezelfde dosis gekke humor zoals gewoonlijk. Speel als Manny Calavera, een reisagent (ook bekend als magere hein) die werkt voor de afdeling van de dood. Ja - dat heb je goed gelezen - Manny is dood, en het is zijn werk om andere zielen te sturen naar bijvoorbeeld de hemel of de hel. Manny zal snel betrokken raken in een van de grootste zwendels in het land van de dood, en jij moet hem helpen om alles uit te zoeken. Dit meesterwerk moet je zeker niet missen want anders komt Manuel Calavera jouw ook opzoeken!
 

8. THE BOOK OF UNWRITTEN TALES

GENRE: ADVENTURE

METACRITIC SCORE: 83

Een voorbeeld dat de klassieke wijs en klik avontuur games niet dood zijn. Wat nog meer - ze doen het eigenlijk best goed! Speel samen met Wilbur, Ivo, Nate en Critter, los de puzzels op, raak verstrikt in maffe conversaties en zet je schrap voor een reis door de gekke wereld van Aventasia. Grappig, sarcastisch en heel mooi gemaakt, dat is The book of Unwritten Tales 2!
 

 

9. RESIDENT EVIL HD REMASTERED

GENRE: ACTION

METACRITIC SCORE: 83

De geschiedenis van de videogames is terug met wraak! De geremasterde versie van de bekende horror survival "Resident Evil" zal je achtervolgen met dezelfde spannende gameplay, en bangmakende verhaallijn maar dan in HD! Neem de leiding over een elite team van commando's genoemd de S.T.A.R.S. en probeer het mysterie op te lossen van de uitbrekende zombies in Racoon City.
 


Koop het bij Kinguin! 


10. AVERNUM 2: CRYSTAL SOULS

GENRE: RPG

METACRITIC SCORE: 81

Het ziet er misschien een beetje gedateerd uit, maar laat je niet gek maken - het is een geweldige diepgaande rpg die uren van jouw leven zal stelen. Avernum is een submediterraan koningrijk waar alle bandieten van de oppervlakte naartoe worden gestuurd. Het krachtige Rijk is Avernum nogal zat geworden en probeerd nu een gigantische invasie te plannen om er voor eens en altijd een einde aan te maken. Vergaar een groep mede avonturiers en stop het Rijk voordat Avernum is vernietigd!
 Buy it on Kinguin!