De top 5 van spellen die je niet zou moeten spelen op kantoor, maar toch doet!

Iedereen die op kantoor werkt heeft wel eens een momentje dat het even teveel wordt. Dat je een kleine pauze wilt nemen en even je hoofd op wat anders wilt zetten. Dingen uitstellen. Niet werken. Lui zijn.

Wij komen met de oplossing! Hieronder vind je een interessant lijstje met 5 spellen waarvan wij denken dat ze geweldig zijn om te spelen als je eigenlijk aan het werk zou moeten zijn. Er zit zelfs een spel bij dat je met je collega’s kunt spelen (ervan uitgaande dat ze ook van games houden en er goed in zijn). Dus, als je baas even niet kijkt, neem de stap en geniet ervan!5. The Mountain

Niet zo zeer een spel maar meer een game-experiment, dit juweeltje is perfect voor op kantoor. Je speelt als “de Berg”. En met spelen bedoelen we - je kijkt naar de gebeurtenissen die zich voor jouw ogen afspelen. Het is niet mogelijk om echt iets te doen. Het enige wat je kunt doen is je perspectief veranderen en liedjes afspelen met de knoppen van je toetsenbord. Als je denkt dat het saai is dan zal je verrast zijn - kijk hoe je Berg door de ruimte heen reist, verschillende objecten verzameld, en gedachten leest die zijn gegraveerd in je scherm, wat uiteindelijk best verslavend blijkt te zijn. En omdat je eigenlijk niets hoeft te doen, is het de perfecte game voor op kantoor.

Kijk hoe deze gast een berg wordt:4. Half Minute Hero

Als je aan het werk bent hebben mensen vaak maar weinig tijd om… niet te werken. Dat is waarom Half Minute Hero de perfecte game is voor op kantoor. Zoals de titel doet vermoeden - je missies duren 30 seconden om te voltooien. Ok - er zijn wat situaties waarin je wat langer bezig kan zijn, maar algemeen duren ze een halve minuut - dat is alles! Het spel bestaat uit leuke en snelle minigames die je reflexen testen maar ook je talent om dingen voor te bereiden - zonder het goede gereedschap zijn je kansen op succes behoorlijk klein!

Kijk hoe TotalBiscuit Half Minute Hero speelt:

3. Sid Meier’s Ace Patrol

Een turn-based strategie game over luchtgevechten in de eerste Wereldoorlog? Gemaakt door de wereld bekende Sid Meier (van o.a. Civilization)? Ok - hier gaan we dan. In dit simpele maar ongelooflijk innemende spel heb je de controle over een volledige vloot van piloten en neem je deel aan een razend en tactisch luchtgevecht. Met elke beslissing zet jij de lijnen uit voor je vliegtuigen, om ervoor te zorgen dat ze in de beste positie staan om je vijanden met gemak neer te halen. Omdat de game “turn-based” is heb je altijd genoeg tijd om je tactiek zo doeltreffend mogelijk te maken, wat dit weer het perfecte kantoor spel maakt.


Check de review van Ace Patrol: 


2. Monaco

Monaco is een interessante manier van stealth games - spellen waarbij je heel erg sneaky moet zijn, en een assortiment van gereedschappen en skills moet gebruiken om je doel te halen. Monaco is een co-op spel, best gespeeld als je met z’n vieren bent. Elke speler neemt zijn eigen specifieke rol aan (bijvoorbeeld de zakkenroller, de schoonmaker of iemand die op de uitkijk staat), je zult moeten proberen om banken en casino’s en landhuizen te beroven, bewakers en waakhonden te ontwijken, en proberen het alarm en de camera’s onbruikbaar te maken. De mooie grafische pixel-art elementen gemixed met coole muziek en een goed bedachte gameplay maken Monaco een van de beste en meest uitdagende kantoor games in onze lijst. Je zult je collega’s moeten overtuigen maar daarna heb je echt een leuke tijd!


Hier vind je een  "letsplay" video van Monaco met een paar bekende youtubers:1.Bejeweled 3

Je zult niet geloven hoe verschrikkelijk verslavend deze simpele games zoals Bejeweled kunnen zijn. De regels zijn nogal simpel - het enige wat je hoeft te doen is minimaal 3 dezelfde edelstenen op een rij krijgen. Daardoor zullen ze verdwijnen en komen er nieuwe edelstenen in je scherm. Door de tijd ontdek je hoe je bonussen en speciale capaciteiten kunt krijgen om nog sneller door je levels heen te gaan.

Voor vele jaren was dit een echte “moeders-game”. Nu is het tijd  voor Bejeweled om alle kantoren ter wereld te veroveren!


Kijk naar een paar dikke combo's in Bejeweled 3: