De beste Actie RPG's

Vandaag vieren we de aankomst van een speciale game, gemaakt door speciale mensen. Magicka 2, zoals je waarschijnlijk wel kan raden, is dit het vervolg op de actie-RPG uit 2011, (hoe kan het ook anders) Magicka!


We besloten om te kijken naar de actie-RPG’s uit het verleden en hebben de beste games uit dit genre voor je geselecteerd. Natuurlijk betekent dat Diablo 3, maar niet alleen dat! Dus leun lekker achterover in je stoel en check deze vol met actie zittende titels - er zit vast ook wat voor jou tussen!

5. Magicka

 

We beginnen met de originele Magicka. Een leuke kleine indie game die van alles overhoop gooide wanneer de game uit kwam. In theorie is het een beetje zoals de meeste actie-RPG games - je rent rond met een held, gebruikt toverspreuken en doodt monsters. Het blijft een beetje hetzelfde. Maar er zijn een aantal factoren die Magicka een geweldige game maken waar gamers erg weg van zijn. Het is een ongelooflijk leuk en interessant spel, en de gameplay is ook geweldig! De makers van de game probeerde een uniek systeem te maken voor het casten van je spreuken, dat doe je door verschillende knoppen te gebruiken om als het ware een echte toverspreuk te maken. Dankzij het friendly-fire systeem is het een van de grappigste coop games die je kan vinden - je ergste vijanden zijn altijd je vrienden!

Als jij geen idee hebt wat Magicka is, kijk dan naar deze aflevering van TotalBiscuit waarin hij je laat zien WTF het is..


 

4. Sacred 2 Fallen Angel

Het eerste deel van Sacred kwam alleen uit voor de PC, en de game had al snel een grote en actieve fanbase te pakken. In 2009 lanceerden de makers het tweede deel, dit keer proberen de makers de game te perfectioneren voor PC en Consoles. Het is geen revolutionaire game, maar de solide gameplay, het upgraden van je held, de immens grote wereld en ongelooflijk veel items maken deze game weer speciaal net zoals dat het eerste deel was. Je kunt spelen als een van de zes klassen en deelnemen in 2 campaigns - een voor de slechteriken en een voor de goede mensen onder ons. Sacred 2 sterkste aspect is de omvang - dit spel is gigantisch! Super veel verschillende skills die je kan mixen, een verschrikkelijk groot terrein om te ontdekken, en een te gekke hoeveelheid armor en wapens. En je kunt zelfs paard rijden!

Hier vind je wat gameplay van Sacred 2:

3. Path of Exile

Dit kleine juweeltje van een spel dook echt uit het niets op en veroverde de harten van alle gamers! En als je een kijkje neemt op de skills pagina, dan snap je meteen waarom... Of je rent keihard weg, dat kan natuurlijk ook. PoE is een klassieke, old school, hardcore Diablo 2 kloon. Op het eerste gezicht ziet het er ook een beetje uit als Diablo! Maar later snap je precies dat het niet alleen een leuke feature is, maar ook een geweldig pluspunt van de game. Waarschijnlijk ben je uren bezig om de perfecte selectie van skills te maken. En dool je door de diepe kerkers heen, altijd op zoek naar betere loot! Je zult vechten tegen oneindige golven van monsters alleen maar om die sterke eindbaas te verslaan… En dan.. Weer terug monsters doden! Als je een fan bent van gameplay georienteerde games dan is Path of Exile vast iets voor jou!

Kijk hier naar de review van Path of Exile: 

2. Torchlight 2

Er is een hele grote groep mensen die zonder te knipperen met hun ogen zullen roepen dat Torchlight 2 de beste actie-RPG is ooit gemaakt. En ze hebben nog wel wat argumenten om dat te onderbouwen ook! Deze game is weer een voorbeeld van pure gameplay focus - de verhaallijn is essentieel en eigenlijk niet zo heel interessant. Wat wel interessant is, is hoe de besturing in elkaar zit, hoe je je skills verbeterd en hoe je die talenten gebruikt op het slachtveld. En dit is precies waar deze game goed in is. Laat je niet van de wijs maken door de kinderlijke presentaties - deze game is bruter dan de kleurrijke visuals die je soms ziet. Het is een diepgaande, meeslepende actie-RPG, gefocused op vechten en steeds maar sterker worden. Als je een game zoekt met een gave verhaallijn en leuke grappen - nou dan is dit misschien niet helemaal je keuze. Maar, als je van games houdt met een coole gameplay, en mooie grafische details, dan zul je zeker genieten van Torchlight 2

Is Torchlight 2 het echt waard? Kijk en beslis zelf:1. Diablo 3

Ok, dit is nou niet echt een verrassing, hoewel sommige mensen het misschien niet kunnen begrijpen dat Diablo 3 bovenaan in ons lijstje staat. Ja, ze hebben wat probleempjes met de game gehad, ja ze beloofden ons ook multiplayer arena’s en die zijn er nog steeds niet, en ja, ze hebben ook het Real Money Auction House van ons afgepakt, maar al met al is Diablo 3 nog steeds een van de beste actie-RPG’s ooit gemaakt. De game is gigantisch in elk opzicht. De oplage van de game hoeveel ervan verkocht zijn, zoals gewoonlijk blij Blizzard games, is niet te omschrijven. Na meer dan 2 jaar van upgrades is het een lekkere, goed doordachte actie-game geworden waarbij de verhaallijn hand in hand gaat met geweldige gameplay. Je reist door een super grote wereld, doodt een ontelbaar aantal monsters, en verzameld een onuitputtelijke hoeveelheid items. Je kunt op zoek gaan naar unieke itemsets en de beste wapens en je kunt zelfs edelstenen vinden om je gear mee te upgraden. Daarnaast zul je een paar supervette bazen tegenkomen die je moet proberen te verslaan, alleen of met vrienden. Een klein advies van ons, ga voor die laatste. Diablo 3 spelen samen met je vrienden is een van de gaafste gameplay ervaringen die er zijn!


Bekijk hier waarom je geen pony's moet doden in Whimsyshire: