TOP 5 PARKOUR GAMES!

De zomer komt eraan, de zon schijnt - tijd om naar buiten te gaan en wat sportiefs te doen! Of... Thuisblijven en een van die geweldige parkour games spelen - de kunst van snel de stad doorkruisen met stijl!


5. Titanfall

 

Het enige spel in deze serie waarbij het parkour slechts een van de vele handigheidjes is voor de held. Maar het is wel dusdanig belangrijk voor ons om de titel te vermelden. In Titanfall speel je als een piloot. Na een bepaalde tijd is het voor je held mogelijk om een krachtige Mech op te roepen, maar voordat het zover is mag je eerst goed je voeten gebruiken! Je kunt tegen muren aan lopen, springen en klimmen. Het systeem is simpel maar het geeft je een heleboel vrijheid en je voelt je als een god terwijl je springt van muur tot muur.

Kijk hoe de pro's rondrennen in Titanfall:
4. Prince of Persia - Warrior Within

Ok, dit deel van Prince of Persia is misschien al wat ouder, maar het is nog steeds de beste Third person perspective parkour game van voordat assassin's creed uitkwam. Ok, het gaat niet over het doorkruisen van steden, meer kastelen grotten en dat soort dingen. Maar het is nog verschrikkelijk leuk, en de behendigheid van de prins geeft je super veel mogelijkheden om tegen muren te rennen, te springen en te schommelen. Om echt succesvol te zijn zul je al die moves onder de knie moeten krijgen en moeten kunnen uitvoeren in een vloeiende run. Het is niet alleen efficient, maar het geeft de spelen ook geweldig veel lol!

Kijk naar een paar van de truckjes van de Prins:

 3. Assassin’s Creed: Unity

Veel mensen zeggen dat het parkour in Assassin's Creed nogal simpel is en dat is ook wel zo. Het is makkelijk om te leren en uit te voeren maar... het kan ook wel lastig zijn om het te beheersen. Met de tijd zul je ontdekken dat het bewegen van je assassin uitgebreider is als dat je denkt. De gameplay in deze series heeft een heleboel subtiele en minder subtiele veranderingen gekregen door de jaren heen tot hoe de game nu ontwikkeld is in Unity. Na een kleine training ontdek je hoe je moet springen, hoe je afdaalt en hoe je klimt op de meest efficiente manier, en hoe je je bewegingen kunt uitvoeren in een vloeiende run zonder te stoppen!

Hieronder zie je een stukje van het freerun parkour in Assassin's Creed Unity:
2. Dying Light  


Weer een zoveelste zombie game... Maar met een draai eraan gegeven! Algemeen zeggen ze, dat wat Dying Light zo verschillend maakt van de Dead Island series, is de toevoeging van het parkour. En of dat het waar is! Techland, de makers van Dying Light hebben hun best erop gedaan. Ze vroegen om hulp van David Belle - de man die het freerunning uitvond en zo populair heeft gemaakt als dat de sport vandaag de dag is. Met zijn inzicht hebben ze een leuk en toegankelijk systeem gecreeerd, waarbij je de stad kunt doorkruisen als een echte traceur (de term voor freerunners) dat zou doen. Je zult springen, klimmen, hangen en over dingen heen springen. Op af en tegen zombies aan springen alsof het springplanken zijn! Je kunt kattensprongen en tic-tac-toes maken zoals een echte pro (dit zijn echte freerun truckjes). En na een tijdje trainen wordt je alleen maar beter tijdens het rennen - je speler zal minder moe worden en sneller kunnen klimmen.

Kijk hier naar een paar gave moves die je kunt doen in Dying Light:
1. Mirror’s Edge


De nummer 1 game van deze serie is absoluut een echte freerunners game. Mirror's Edge kwam uit in 2007 en na 8 jaar is het nog steeds de beste freerun game ooit gemaakt. Je speelt als Faith Connors, een freerunner die leeft in een angstaanjagende stad in de nabije toekomst. Als koerier ben je verantwoordelijk voor het vervoeren van belangrijke informatie buiten het digitale netwerk. En je zult rennen, superveel! Eigenlijk is Mirror's Edge een soort van racespel. De bewegingen van Faith zijn gebasseerd op momentum - afhankelijk van je snelheid en de actie zul je verschillende moves uitvoeren. Als je op een hek afgaat met een te lage snelheid, zul je er omheen moeten. Maar als je je sprong goed timed, kan je over het obstakel heen jumpen in een strakke beweging.

De single-player modus ben je op zich snel doorheen, zo'n 4 tot 7 uur gameplay afhankelijk van je skills. De echte lol begint pas met de time-trials, waar je jezelf echt tot de grens moet drijven om met een paar duizendste van een seconde de eerste plek binnen te slepen.

Na al die jaren is het nog steeds een verschrikkelijk goede game, het ziet er gelikt uit en speelt heerlijk.

Ontdek waarom Mirror's Edge de beste parkour game is ooit gemaakt: